2010 - Évértékelés

2011.02.08. 19:24

Bár mégcsak február eleje van, még is úgy döntöttem lezárom a 2010-es listát. A még esetleg hátralévő tételekből már aligha tudok véghezvinni komoly lépést. Ugyanis erősen tél van. És a legtöbb elmaradt tétel magas(abb) hőmérséklethez kötődik. Vagy anyagi forráshoz. Ami most szintén átcsoportosul a komolyabb célok miatt.

De még mielőtt kibökném azt ami Téged is érdekel, vagyis hogy mik lesznek a 2011-es évi lista tételei, lássuk mit sikerült véghezvinni 2010-ben. Kapaszkodj meg valamiben... mert HOSSZÚ felsorolás lesz! :)

Minden fontos esemény dátuma mellé beteszem a bejegyzés linkjét is, így az olvasáshoz csak rá kell KLIKK-elned. Jó szórakozást! A beszámoló ugyanolyan őszinte és egyenes lesz, mint az egyes bejegyzések, így ezt is csak saját felelősségre olvasd... :)

2010.02.19 klikk

Hirtelen jött elhatározással elindítottam a "bakancslistát". Pontosabban elindítottuk. Akkor még ketten voltunk benne. Idővel sajnos egyedül maradtam. Vukcicát elfújta a szél más irányba. Én viszont még mindig itt vagyok. :) (és jövőre is itt leszek)

Még nem tudtam mi lesz a dologból. Ez az első komoly számvetés, így most fog igazán kiderülni, hogy majd egy év alatt mi mindent sikerült elérnem. Az elhatározás tehát megszületett...

2010.02.21 klikk

Megírtuk az első tételeket. 14-et egészen pontosan. Később számos új cél is bekerült a célkeresztbe. Nem részletezném őket egyenként, ha érdekel tessék klikkelni a dátum mellett. A listába mindent felvettünk, ami csak eszünkbe jutott, és ki mertük mondani. Így került rá pici lökött ötlet, és őrült nagy hülyeség is... És persze a komoly célok is.

Hogy hányat teljesítettem belőle? :) A bejegyzés végén számokban is kiderül az igazság. (fogadni mernék, hogy máris görgetni gezdtél lefelé... :) Tessék rendesen végigolvasni!!! :)

Én is újra olvasok egy két cikket, és bizony jókat derülök. Jó érzés újraélni egy - két pici sikert. pl ezt: klikk Ugye? :) Semmi extra, de emlékszem rá, milyen jól esett, és milyen jó volt észrevenni azt a pici jót... :)

2010.03.06 klikk

Persze már az elején sejthető volt, hogy lesznek olyan következményei is a változtatásoknak, amit sokan nem fognak megérteni. És főleg nem tolerálni.  Sajnálatos módon előre jósolható volt, hogy kinek fogom szúrni a szemét, és ki fog messzemenőkig támogatni. "fájdalom nélkül nincs győzelem" Azokat a döntéseket is meg kell hoznunk néha, amik hiába helyesek, fájdalommal járnak. Így ezt is meg kellett hoznom...

Ugyanazon a napon sikerült egy másik, már örömtelibb bejegyzést is elkészíteni. Főztem. Én. (nem is akárhogy) Na ezt nem mondta volna senki rólam egy éve... :) klikk

2010.03.10 klikk

Ahogy haladt előre a lista, és hozta el a változást kívül-belül, úgy bújt ki egyre inkább a szög a zsákból. Utólag visszatekintve már csak érdekesnek látom, hogy előtte mért nem láttam... ami ilyen egyértelműen meg tud nyilvánulni. Ez egy nagyon érdekes bejegyzés szerintem... még most is elgondolkodtat...

2010.03.18 klikk (tv állvány), klikk (polc), klikk (ágy), klikk (asztal)

Mai napig büszkeséggel tölt el, ha a két kezemmel sikerül alkotni valami újat. Ez egy remek példa erre. Egy egész láncreakciót indított el ez a projekt azóta. Nincs megállás, rendszeres időközönként kikerül a kezem közül egy-egy újabb darab, és igencsak elégedett vagyok az eredménnyel. De még mások is azok voltak vele. :) klikk

2010.03.19 klikk

Persze Vukcica is irogatott a blogba. Hol többet, hol kevesebbet. Idővel aztán végleg eltűnt, de lagalább egy darabig hatott rá is a dolog. Még egy közös bejegyzés is született...

2010.03.31 klikk

No igen. Ezt amíg élek nem felejtem. A 2010-es év egyik legnagyobb hibáját vétettem, és igencsak meg kellett fizetni az árát... Ostoba voltam nagyon. De így, hogy megőriztem, talán tanulok belőle, és ez jó dolog. Mindenesetre a mai napig nagyon sajnálom... :( Közvetetten is nagyon komoly károkat okozott az eset...

2010.04.28 klikk

Kerek 30 lettem tavaly. Ilyen is csak 1x van az életben. :) De az előző bekezdés miatt semmit nem tudtam megcsinálni abból amit terveztem. Szomorú nap volt, mégis picit boldog. Egy pillanatra talán sikerült elfeledni a gondokat a tetőn... :)

2010.07.26 klikk

Vitathatatlanul az egyik legszebb emlékem az előző évből. Azonnal függő lettem. Valami hiheteten élmény volt. Azóta sikerült ezt még egyszer átélni, de már akkor tudtam, hogy ez örök szerelem lesz. Felséges... :)

2010.08.11 klikk

Ez a bejegyzés is hosszan elgondolkodtatott ismét. Azóta sikerült ugyan elsimítani a hullámokat az egyik oldalon, de akkor is nagyon tanulságos az eset. Talán valóban nem ismerhetsz meg senkit úgy igazán... Valahogy nem akarom elhinni, hogy igaz ez a közhely...

2010.09.13 klikk

2010 második fele szinte kizárólag a munka árnyékában telt el. Méghozzá marha gyorsan. Ez a cikk egy tökéletes példa erre. Nagyon kemény időszak volt... De nem kell szégyenkeznem. :)

2011.01.31 klikk

És máris 2011 van. Az év egyik legmeghatározóbb élménye volt ez. :) Nagyon jó volt! :)

 

És itt vagyunk a jelenben...

Persze ez nem azt jelenti, hogy csupán ezek lennének az említésre méltó bejegyzések. Hiszen több mint KÉTSZÁZ cikk van már a bakancslistán. Bizony... és ha már "kétszáz", akkor jöjjenek az ígért számok:

Induláskor 14 tétel került fel a listára:

1. Balatoni vendéglő

2. Bocsánatkérés

3. Country fesztivál

4. CV

5. Elégedettnek lenni

6. Fagyizás

7. Főzni tanulni

8. Kenutúra

9. Lópuszi

10. Napfelkelte

11. Prága

12. Pucér éjszakai fürdőzés

13. Síelni

14. Szobrot mászni

Ebből teljesítettem 9 tételt. Nem teljesítettem 5-öt. Ezeket viszem tovább a 2011-es évre:

Country fesztivál

Fagyizás

Kenutúra

Prága

Pucér éjszakai fürdőzés

Később, ahogy haladt az idő, új tételek jöttek plusszba a listához. Néhányat nem találok utólag elég nagynak, vagy komolynak ahhoz, hogy itt szerepeltessem, és megint néhány felett át is siklottam ahogy próbáltam összeszedni a teljes lsitát. De az alábbiak biztosan szerepeltek valamilyen formában:

15. Aggtelek

16. London

17. Lakás - bútorok

18. Angol nyelv

19. BSTH találkozó

20. Bécs

21. Semmering

Ezekből teljesítettem 5-öt, és 2-őt nem. Ezeket is viszem tovább természetesen:

Aggtelek

London

Tehát a 2010-es év mérlege számokban:

21 komoly tétel a listán, 2010 márciusától - 2011 februárjáig, azaz 10 teljes értékű hónap alatt. Összesen 14 tételt sikerült kipipálni, és 7-et nem. Ez pont 2/3-os teljsítési érték.

Havi 1,4 teljesített tétel, ha nem számoljuk, hogy egyes tételeket havonta többször is véghezvittem, vagy ismétlődő ciklusuk volt, így újra és újra időt, és energiát igényeltek. Talán nem feltétlenül tűnik ez soknak, vagy jelentős eredménynek, azonban azt hiszem ezt másképp kell értékelnem... a számok nem mondanak el sok mindent... A mindennapi élet problémái mellett néha az is gondot tud okozni, hogy normálisan menjenek a dolgaink. Nemhogy EXTRA feladatokkal is megküzdjünk...

Véghezvittem TIZENNÉGY olyan dolgot, amelyek többségéről sosem hittem volna, hogy megteszem. 14 olyan élményem van 2010-ből, ami igenis csak keveseknek adatik meg. NEM azért mert nem engedhetik meg maguknak. Pusztán azért mert nem merik megtenni.. Pedig a döntést már meghozták, csak félnek a következményektől... Tizennégy okom van rá, hogy mért vigyem tovább a listát, hogy mért csináljam még elszántabban, hogy mért ne adjam fel soha. Tizennégy okom van rá, hogy a következő, 2011-es listát még keményebbre írjam. 14 ok, hogy olyasmiket is beleírjak amikről álmodni se mertem volna soha.

Szemernyi kétség sincs bennem, hogy az elmaradt tételek is ki lesznek pipálva, és az újak is fantasztikus erőt adnak majd. Tudom, hogy a 2011-es tételeken sokan ugyanúgy kuncognának, mint a 2010-es tételeken. De ők már nincsenek itt. Én pedig MOST kuncogok rajtuk. Mert megcsináltam őket... Mert NINCS olyan, hogy lehetetlen!!!

Számok nélkül írom inkább le ezt is:

Elvesztettem néhány "barátot", de SZÁMOS másik jött a helyükbe. Támogatnak, és a vérüket is odaadnák ha kérném... Sok tételben osztoztak velem, és segítettek a legvégéig. Gyakran NEKIK köszönhettem, hogy egy-egy tétel sikeres volt. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem Nekik a sok szeretetet, és támogatást, amit adtak, és adnak most is. Remélem méltó leszek a bizalmukra idén is... :)

Szintén fontos fejleménynek értékelem azt is, hogy a lista túlmutatott a pusztán megfogalmazott tételeken. Igen komoly önértékelő, és személyiségfejlesztő hatása van. Ma már látom, hogy ez egy folyamatos hatás. Nem egy egyszeri változás, hanem egy olyan SZOKÁS ami rámragadt. Sokkal inkább figyelek magamra. Céltudatosabb, és "bátrabb" lettem. Bizonyos dolgokban még határozottabb, másokban sokkal enyhébb. Ez egy folyamat... Minél több mindent viszek véghez, annál több mindenre leszek képes. Az események vonala konvergál a végtelenhez, bár azt soha el nem éri ugyebár... :)

Épp ezért kérem most ismét a segítségeteket. A tavalyi listából ugyanis hiányzott egy - néhány fontos tétel. Nem lettek beleírva azok a dolgok, amiket TE szeretnél megtenni velem. Olyan tételeket várok KOMMENTBE, amiket szerinted kéne csinálnom. Veled, vagy akár egyedül, de szerinted:

- ki kéne próbálnom

- meg kéne kóstolnom

- meg kéne tanulnom

- el kéne olvasnom

- meg kéne néznem

- véghez kéne vinnem

- meg kéne másznom

- meg kéne TENNEM... :)

Már készül egy ideje a saját ötlet lista is, de kérlek Téged, segíts nekem. Adj új inspirációt, ötletet, témát. Amire én nem is gondolnék. Segíts olyan erősre megírni a 2011-es listát, hogy ismét kelljen a segítséged a végrehajtáshoz IS. :)

A 2011-es listát nemsokára közzéteszem... Én már alig várom. És TE? :)

Szerző: EASY

2 komment

Címkék: értékelés 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://bakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr322647511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nelly88 2011.02.15. 21:07:01

Akkor én adnék ötletet az idei listádhoz, mit kéne kipróbálnod.
1. Siklórepülés
2. ejtőernyőzés

Sok sikert hozzá:)

EASY 2011.02.15. 21:11:52

@Nelly88: ezeket simán lehet többen is csinálni ám... "tandem"-nek hívják... :)
A rafting (amit még javasoltál) meg PLÁNE több személyes. Ezt már Tünde is felvetette, így a nagy számok törvénye alapján TUTI fent lesz a listán... :)
süti beállítások módosítása