Tételek

2010.02.21. 08:57

A lista jelenlegi tartalma, és némi magyarázat.

Listánk ALAPTÉTELE, hogy minden tételt mindkét főnek ki kell pipálnia! Csak akkor tekinthető teljesítettnek az adott tétel, ha mindkét fő végrehajtotta!

1. Balatoni vendéglő

Balatonszentgyörgy, és az M7-es között, a 86-os úton. Csodálatos a kilátás  a domb tetejéről, feledhetetlen panoráma. Akárhányszor Szentgyörgyvár felé vettük utunkat, mindig gondoltunk rá, hogy jó lenne valamit elfogyasztani a teraszán és közben a Balatoni kilátást csodálni. Tavasztól őszig csodálatos kilátás nyílik az ország tengerére. Egy jó csülkös bableves mondjuk... :)

2. Bocsánatkérés

Ami egyszerűen hangzik, mégis sokszor olyan nehéz kimondani, elismerni, hogy bizony mindenki, mi is hibázhatunk. Bocsánatot kérni pedig nagyon jó érzés tud lenni. Felszabadító, ha őszintén jön. Vannak emberek, ismerősök, haverok, akik képtelenek ilyesmire. Őszinté biztos nem. Nem akarok közéjük tartozni. És ha ez Téged sért, akkor bocsánatot kérek.

3. Country fesztivál

Minden évben a Velencei tó partján egy hétvégére bizony messzebb utazhat az odalátogató, mint azt gondolnánk. Filmeket nézve, amiikor a képernyő előtt ültünk megannyiszor magával ragadott már minket a hangulat, a zene, a tánc. Élőben is olyan könnyű mindez? :) Idén ezt is kiderítjük! Tavaly volt kifogásunk nem elmenni. Idén nincs kifogás. MI OTT LESZÜNK!

4. CV

Nem azért élünk, hogy dolgozzunk, hanem azért dolgozunk, hogy éljünk! De sosem mindegy a hol, a miként, pláne a mennyiért. Egyikünk eleve egy igazán jó állásra vár, másikunk egy olyan helyen dolgozik, ahol sem erkölcsi, sem anyagi elismerésben NEM részesül. Ezen változtatni KELL!

5. Elégedettnek lenni

Azon ritka pillanatot vajon képesek vagyunk-e felismerni, amikor azt érezzük, hogy minden rendben és felhőtlenül tudunk örülni mindennek.Szentül hisszük, hogy a "Faust"-i pillanat igenis létezik. Tény, hogy el kell érni bizonyos eredményeket, ahhoz, hogy elérjük az elégedettség érzését. De olykor hiába érjük el az előre meghatározott célokat, újakat teszünk magunk elé, így elégedettségünk örök délibáb marad. Néha fontos a pillanatnak élni, hogy észrevegyük, ha elégedettek vagyunk.

6. Fagyizás

Egy velencei fagyizó. Nagy múltú cukrászda, és (állítólag) világi finom fagyi. Sokszor járunk arra. Legközelebb meg is állunk.

7. Főzni tanulni

A mama főztje, az egyértelműen egy fogalom. Amikor szinte a semmiből pillanatok alatt 2 fogásos ebéd kerül az asztalra, utánozhatatlanul, és az íze fis eledhetetlen. A titkot egész biztosan csak bizonyos kor felett, kellő tapasztalattal ismerheti meg az ember. Mégis próbálkozni kell, kísérletezni, és ha kellőképp éhes vagy, a kezdeti nehézségek közepette is, a saját főztünk is el fog fogyni minden esetben. Ez a projekt már folyamatban van! :)

8. Kenutúra

Gyerek voltam még. Akik emlékeznek még a "kisdobosokra", meg a "kisz"-re, azok talán tudják milyen jó programok voltak azok. Egy 2 hetes vizitúrán volt szerencsém résztvenni. Annak minden élményével, legyen az jó vagy rossz, egy fantasztikkus kaland volt. Minden nyáron eszembe jut, és minden nyáron volt kifogás, hogy mért nem megyünk el. Idén nem lesz...

9. Lópuszi

Óva intenék mindenkit, hogy feljelentsen az ombucmannál, vagy az állatvédelmnél. :) Pusztán arról van szó, hogy a ló egy okos aranyos állat. AKi megérdemel egy puszit. :)

10. Napfelkelte

Ahogy a mondás tartja. "Minden évben legalább 1x nézz végig egy napfelkeltét". Ennyi. Megéri. CSak lusták vagyunk. Eddig azok voltunk.

11. Prága

Egy röpke felvetés volt ez is. De mint minden ilyet, ezt is azonnal a listára írtuk. Így idén ez sem maradhat el. Vonattal, autóval, repülővel, vagy négykézláb hátrafelé... tök mindegy. Megnézzük Prágát!

12. Pucér éjszakai fürdőzés

Ciki vagy nem ciki, MINDENKI gondolt már rá. Igen, TE IS! Csak hangember vagy. Ahogy mi is azok voltunk hozzá. EDDIG! NYáron megcsináljuk ezt is! Természetesen harapós harcsáktól mentes övezetben: D

13. Síelni

No ez keményebb dió! Ahogy a Prágai út is, úgy ez is sajnos komoly pénzkérdés. De már fent van a listán. Így nincs kecmec. Elő kell teremteni rá a pénzt! És megtanulni síelni. Ugyanis még egyikünk se tud. :)

14. Szobrot mászni

Bízunk benne, hogy ez majd nem minősül semmilyen közterület rongálásnak, és épp akkor nem jár arrafelé egyetlen közbiztonságért és miegyébért felelős személy. MAjd óvatosak leszünk, és gondosan választjuk ki a célpontot. Aztán hajrá. :)

(fontos, hogy ABC sorrendben szerepelnek a pontok a listánkon, nem megvalósítási vagy épp gondolati sorrendben.)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr521777407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása