Utilapu

2012.10.19. 17:26

Az útlevél készül. 30 nap múlva akár már mehetnék is. Időközben sikerült személyesen beszélgetnem egy barát barátjával, aki nemrég érkezett vissza onnan. Feleség, decemberben jön a kisbaba, úgyhogy náluk nyilván más a helyzet. Nagyon jó fej a srác, sok mindenben egy hullámhosszon voltunk. Nagyon részletesen és őszintén beszélt az élményeiről, legyen az jó vagy rossz. Mi hogy megy, mi merre van, mi a furcsa, mi a jó, mi mennyibe kerül, stb...

Szó esett arról is, hogy összességébe ez a terv mennyibe kerülhet. Több millióra van szükség, ha nincs előzetesen biztosított munka kint. Hát ezt tudtuk... a hír megerősítve, erre készülünk.

Ottawa és Toronto helyett, inkább Vancouver-t javasolta. Ez persze a legkisebb kérdés. A fő irány úgyis az angol nyelvterület lesz, hogy pontosan hol... azt ráérek kisakkozni.

Azt is átbeszéltük, hogy tavasszal 2x akkora esély van munkát találni, mint télen. Így ha savanyú grimasszal is... de maradnom kell tavaszig. Addig van időm még egy kis pénzt gyűjteni, tavasszal eladni az autót, meg hasonlókat. És beszerezni ami kell még. Pl rájöttem, hogy még bőröndöm sincs. :) vicc...

szóval összeírok egy listát mi mindenre van szükség addig:

  • működő, jó laptop, talán egy új netbook... kicsi és tudja amit kell
  • bőrönd, meleg ruhák, és hasonlók. Találtam egy weboldalt nemrég, ahol nagyon jó áron lehet márkás holmit venni. Angliából történő szállítással együtt is csak 1/3-a a haza áraknak... Vicc ami itthon megy... ITT nézz körül!
  • Pénz... ja... igyekszem spórolni. Idén se lesz karácsony... Természetesen a vésztartalékot is félre kell rakni, ha netán minden összedőlne odakint.
  • Kinti célokra megfelelő bankkártya, valuta váltás, ha eljön az ideje
  • 2013-ig spórolás ezerrel, aztán januártól szállások keresése, városi térképek, közlekedés, repjegyek, és timing készítés...

A bejegyzés trackback címe:

https://bakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr904858422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása