Mért sírunk?

2011.12.04. 16:42

A bakancslista politika mentes blog. (még mindig) Ez a bejegyzés is EMBERI oldalról íródott, és nem politikai szemszögből.

Egy érdekes videó összeállítást láttam tegnap. Az amcsi katonák "meglepetés" hazaérkezései voltak láthatók. Természetesen tudatosan szerkesztett videók voltak, összevágva. "hős katonák hazatérnek" szerető családokhoz, barátokhoz. Anyák, feleségek, barátnők, barátok, gyerekek, és még kutyák is visongva örültek a hazatérő katona-apuknak, és anyuknak. Az amcsik persze értenek a videókhoz nagyon. Megható jelenetek egész sora... Közbeszúrt szövegekkel: "Köszönjük az önfeláldozást, és az áldozatot hős katonáinknak..." Meg ilyenek...

Itt, a másik félgömbön, egy igen összetett, egymás utálatára gerjesztett közösségben (ezt hívjuk EU-nak), a legalább picit értelmesebb népek jól tudják, hogy az usa-t egyetlen földrész, kontinens, ország, vagy népcsoport sem fenyegeti. Sehol. Senki. Ők ennek ellenére hadat viselnek olyan helyeken, amelynek pontos helyét (vagy nevét) még csak nem ismerik azok, "akik szabadságáért harcolnak".

Persze mondhatjuk, hogy ez általánosítás. Hiszen mi magyarok is világ méretű bunkók vagyunk. Szarunk mindenkire... Egymásra is. ebben mondjuk szinte bárki jobb nálunk. Még ők is... Ők legalább csak másokat nyomnak el, nem saját magukat. A mi előnyünk viszont az, hogy nem bántunk másokat (mert túl gyengék vagyunk hozzá), akkor se ha nekik vannak fontos ásványkincseik.

A két videó között elég erős ellentmondás van szerintem. A "szabadság fenntartó" hős katonák, legközelebb talán pont egy olyan országban ölnek majd ártatlanokat, amire a legtöbb kis zászlóval szavaztak az előző videóban.

Vagy az ilyen "hölgyekhez" hasonló intelligens amerikaik szavaznak majd róla, hogy hol kezdjenek új háborút. (dejó, hogy nincsenek ásványkincseink)

Tehát mikor éppen "szar" nekünk... Sokan gondolhatnak arra, hogy:

Mert drága a kenyér - Milyen jó hogy van mit enni...

Mert drága a benzin - Mégis minden nap dugó van a városban...

Mert minden drága - "van hol laknod, van 1 hűtőt amibe a kajádat tartod, van 1 ágyad" - Tehát gazdagabb vagy mit a földön élő emberek 79 %-a!!!!

És ha ez sem elég esetleg akkor:

Utálnak minket a szomszédaink - legalább jobban utálják az amcsikat...

Azon felül, hogy örülnünk kéne, hogy:

- van mit enni,

- van hol aludni,

- nem egy háború sújtotta ország közepén kell élnünk,

örülhetünk annak is, hogy csak azok utálnak minket, akik ismernek minket... és nem az egész világ. Ebből a szemszögből azért sajnálom az amcsikat.

Nem tudom igazság szerint, hogy mért pont ezzel vezettem be a mondandómat. Talán erőszakkal is próbálok erőt verni magamba. Ezek mostanában nem jó idők... :( Van gond gazdagon. Ennek többsége a helyzet változatlanságából ered persze. Rendkívül bosszant a totyorgás. HA nem tudok haladni... Vannak persze olyan részek, amik nem rajtam múlnak. Sajnos pont ezek bosszantanak a legjobban. A tehetetlenség.

Én vagyok az aki valóban úgy gondolja, hogy NINCS LEHETETLEN, csak tehetetlen. Mégis állandóan ezzel szembesülök mostanában. Megszakadok se megy gyorsabban, jobban. Hangya lépésekben tudok csak előre menni. A lakásfelújítás a világ minden pénzét is elnyelné. (el is fogja) Elképesztően rosszul haladtam az idei tételekkel. Megint csak a munka... és ha az éppen nem, akkor műtét, vagy hasonló okokból, csak vegetálok. A szabim alatt pl. Londonba is ki akartam menni, hogy meglátogassam Viktort, de persze nem jött össze. Akartam idén nyelvet tanulni, mászni, és picit világot látni. De be kell látnom:

Vagy nyernem kell a lotto-n, vagy le kell mondanom azokról a tételekről amik pénzbe kerülnek. Vagyis a nagy részéről... Az egyetlen tétel amivel haladok, az olvasás. Mivel egyre többet kell utaznom a munkába, és onnan vissza. így van időm rá. Minden más áll... és egy darabig állva is marad. És megőrjít ez a tudat...

Szerző: EASY

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr33436715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vukcica 2011.12.05. 14:02:58

nem is tudom... először elolvastam a sorokat, aztán csak annyit mondtam magamban ahha, kb azzal a hangsúllyal üresen odavetve ahogy Te is mondanád. majd újra és valahogy minden második bekezdés az előző ellentmondása magadban. még nem tudsz úgy is tenni véleményem szerint, hogy elhidd a nemlétező lehetetlent!

EASY 2011.12.05. 15:09:33

@vukcica: tulajdonképpen ha magyarra kéne fordítani amit írtál... akkor mit is írtál le? mert nem értem... (bár nem ez az első eset)
süti beállítások módosítása