Mara

2011.04.10. 21:32

Ha már FÉL "maraton"...

Vukcica ma teljesített egy csomó km-t, fertály óra alatt. És mindezt FUTVA... amit én persze, amíg élek nem fogok megérteni. :)

hiszen mér fut bárki is, akit nem kerget épp senki...?

De ő szeret futni.

Vágtázik, sprintel, kocog, rohan, lohol, nyargal, szalad, csörtet, robog, siet, vágtat, galoppozik, inal, iszkol, suhan, szedi a lábait, trappol, száguld...

Sajátságos stílusban, sajátságos lelkesedéssel teszi mindezt. Teljesítményéről hamarosan beszámolót küldött, most posztolom, hogy gratulálhassatok ti is. (nem vicc, tessék GRATULÁLNI!!!)

Íme Vukcica írása:

Az idei év első akadálya futás terén a Vivicitá fesztivál félmaraton távja volt. Még az újévben kitűztem azt a bizonyos 4 időpontot magam elé, a bizonyos 4 évszak félmaraton tervét. Aztán a hideg és a hosszú tél, meg a mindennapok forgataga néha feledtette a felelősséget s a kellő felkészülést. Így a márciusi eszmélés megannyi félelmet keltett bennem, hiszen leküzdhető és már általam is bizonyított távolságról beszélünk, de nem felelőtlenül. Végül úgy álltam a rajtvonalhoz, hogy több, mint fél éve nem teljesítettem 10km-es távnál többet, ami csupán csak fél útra elég... De nem volt kérdés, végig kell menni. Eleinte úgy volt hogy ez alkalommal a Margit szigetről indulunk, ám a Margit híd szigeti lehajtója nem készül el az eseményig, (amin persze így zárójelben nem is lepődünk meg), ezért a rajt és a cél helyszíne megegyezett a tavalyival, a Városligetben, az 56-osok terével. Az új helyszín adottságai miatt részben változott az eddigi program, útvonal és időrend is! De ezek tényleg csak részlet kérdéses információk. Kora délután 13:00kor ott álltam az állítólagos rekord létszámú 15 ezres tömegben. (ebbe bele sem gondolok, hogy ez több, mint az Aréna befogadó képessége telt házas eseményen:)) Bár jelen pillanatban még nem hozták nyilvánosságra a részidős eredményeket, mégis az első 10-esemet jó időnek érzem. A néha előbukkanó kisebb széláramlásokat és a vele járó fél maréknyi homokot az arcban és hol a szájban leszámítva kellemes időnk volt ;) Igazi áldás volt a cirka 4 kilométerenként felállított frissítő állomás, ahol egy korty víz tényleg igazi energia forrásként szolgált. Végül hivatalosan 02:05:28 a befutó időm... ugyan az eredeti elképzelésemhez viszonyítva gyengébb, mint amit szeretnék kihozni magamból, de a hosszú tél és az elmúlt 2 hét után ki tudok vele egyezni. Ami nagy tanulság, hogy sokat dolgozni, nem aludni és sportolni nem igazán lehet eredményesen egyszerre. De lesz ez még jobb is! Második állomás július 9-én!

És ha most őszinte vagyok igazán nem gondoltam volna, csak valahogy futólag fogalmazódott meg bennem, de fantasztikusan jó érzés volt hogy ott vártatok a célban! Köszönöm!!! És ha csak 5 percre is, de az a pár mosoly és ölelés, az kérem a lényeg.

ge

Vukcica hivatalos oldala, mely mélyebben foglalkozik a "futás" (és más) témakörökkel is, ITT található!

Gratulálunk a teljesítményhez! Én Hofit idézve, "10 métert futnék 21 km-en"... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://bakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr322815442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vukcica 2011.04.11. 14:40:14

Igazán köszönöm, hogy nyilvánosságot kaphatott az élményem általad! És akkor is futni jóóó! No de a blogom is itt? Erről nem volt szó! :)

EASY 2011.04.11. 14:44:46

szó elszáll...
BLOG megmarad!
süti beállítások módosítása