Szeptember

2010.09.01. 09:59

Elrepült az augusztus. Olyan gyorsan mintha csak 1 hét lett volna. Pedig nemhogy 1, de 4 rohadt kemény hét volt. Tele munkával. Semmi mással. Csak munkával.

Ennek ellenére előre haladtam a szoba projektben, nem is keveset. A megrendelt egység megérkezett, az elválasztó elem, pedig saját kezűleg készül majd el, péntek éjszaka. Új gondolatként jelentkezett, hogy egy új kis asztal is kéne majd a szobába. Ennek megvalósításán most meditálok éppen. Ezt sem fogjuk elkapkodni... :)

Az elválasztó polc pénteken készül el a műhelyben, "wenge" színből, így tökéletesen illeszkedik majd a meglévő elemekhez. Nap közben elhozom, és este, ha hazaérek, akkor nekiállok összeépíteni. Reményeim szerint 3-4 óra alatt végzek vele, ugyanis ez lesz az első absztrakt munkám. Egyetlen vonal se fut végig, minden lap megtörik, és szabálytalanul folytatódik. Ugyanakkos az egészet tekintve, tökéletesen szimmetrikus bútor lesz. 170 x 125 cm.

Íme a vázlat:

 

A képen is jól látható, hogy egyetlen vízszintes, vagy függőleges elem se fut végig. Minden "vonal" megtörik, és irányt vált. Ugyanakkor tökéletesen szimetrikus az egység. Egyedi méretre készül. A polcok méretei, és az kis fakk-ok mérete változó, így a legkülönlegesebb álló, vagy fekvő elemek is elhelyezhetők benne. a példa kedvéért: könnyen dekorálható "vázával" és "lapos tányérral" is.

Ez az új elem váltja le a még szobában éktelenkedő, oda nem illő íróasztalt. Ezzel kettős célom van. Kevesebb időt töltsek a száémítógép előtt, és kultúrált módon válasszam le az ágyat, a szoba bejáratától. A bútor úgy lett tervezve, hogy a szoba minden pontjából továbbra is kifogástalanul lehessen élvezni a filmnézést, vagy a zenehallgatást. Hátfal nélküli, úgynevezett "rejtett stabilizációval" rendelkezik, így tökéletesen átlátszó. Nem árnyékol, nem sötétíti le a szoba másik felét, ugyanakkor hangulatosan elkülöníti azt. Mivel hátfal nélküli, így átrendezés vagy költözés esetén is probléma nélkül megfordítható, vagy helyezhető el máshol. Nincs "eleje" vagy "hátulja". Csak alja van, meg teteje... :)

Mivel ezt az elemet már nem tudtam meglévő készletből építeni, így természetesen ennél a terméknél már jelentkezik némi anyagi ráfordítás is. A végleges adatokkal pénteken fogok rendelkezni, de most úgy fest, hogy 24.000 Ft-ba kerül majd ez az elem. Méreteit tekinve nyugodt szívvel kijelenthető, hogy ez kb 1/3-a egy hasonló "bolti" terméknek. Arról nem is beszélve, hogy a "bolti" termékek többsége PAPÍRBÓL van. Ez nem költői túlzás. VALÓBAN papír a töltelék anyaguk. Bárki meggyőződhet róla a nagy bútorüzletek honlapján... De egyszerű kiszúrni szemmel is az ilyet. Amelyik bútor könnyebb, mint ahogy azt az anyagvastagság megkövetelné, az bizony PAPÍR-betétes... Egyre inkább hódít ez a divat. Tulajdonképpen két farostlemez között most már nem rétegelt lemes, vagy pozdorja van, hanem méhsejtes papírcella. Így könnyítenek, és olcsósítanak. Én csak azt nem értem, hogy akkor MÉR kerül annyiba??? Ha én első osztályú bútorlapból kihozom 1/3-ad annyiból, akkor náluk vajon MI kerül annyiba egy ilyen polcos elemen???

Nem tisztem a piackutatás, vagy elemzés. De ez akkor is FELTÜNŐ különbség!

A bejegyzés trackback címe:

https://bakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr352263783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása