0-24

2010.08.20. 21:10

Fesztivál, konferencia, gálavacsora, vip kávészünet, ingyen ételosztás, és esküvő hegyek. Ezek vannak hosszú tömött sorokban. Tulajdonképpen a nap 24 órájából 20-at dolgozom. Ez most kifejezetten jól esik.

Kicsit sok (és fájó) veszteséget kellett elkönyvelnem az elmúlt hónapban. Ismét. Már látom, hogy ez egy hosszabb folyamat lesz. Az első eseteknél azt gondoltam, hogy lemorzsolódik az aprólék. De ma már látom, hogy bizony komplett, átfogó változások jöttek el. Minden tekintetben.

"Az ember 7 évente változik..."

A mondás így tartja. Jelen pillanatban ezt tökéletesen meg is értem. Sőt. Egyetértek. Érzem a változást minden területen, kívül - belül. De a változás CSAK jó lehet. Hogy Csokibácsit idézzem:

"Csokibácsi változik... TI meg itt maradtok... aki szeret, velem jöhet..."

Egyszóval mostanában a munkába temetkezem. Van is mibe. Ez még a jobbik eset... :) Lassan azonban hó vége van. Ergo már nincs sok időm befejezni a "szoba" projektet. Ehhez azonban még vánom kell a már megrendelt tételre. Hó végén érkezik, ha minden igaz. Ha az megvan, akkor jöhet az utolsó komoly feladat a projektben. Remélem még ebben a hónapban az is. Aztán jöhet a konyha... :)

Néhány barátomat sikerült vendégül látnom a héten, a várban, a húsfesztiválon. Robinak és Vukcicának is megismertem az új "oldalbordáját". Mindketten meglehetősen boldognak tűnnek! :) Ez nagyon jó hír! :) Kedves emberkéket ismertem meg, és örülök, hogy jó úton haladnak mindketten. Drukkolok nekik ezerrel... :)

A héten naponta 3x is sikerült megtapasztalnom az igazi magyar mentalitást. Szörnyen szánalmas ez. Komolyan. Részben dühítő, részben elszomorító... Ingyen kóstolót tartunk a várban, a dominikánus udvarban. Azt eddig is tudtuk, hogy ami ingyen van azért ölik egymást a népek. Ez nem újdonság. No de akkor is, ha NEM SZERETI azt amit osztanak??? :) na EEEEZ szánalmas...

1.

- Finom mákos rétessel tudok szolgálni asszonyom. Megkóstolna egyet?

- Sajnos azt nem szeretem. Nincs más fajta?

- Nincs sajnos, csak mákosat tudok adni. A többi már elfogyott...

- Jajj... De azt sajnos nem szeretem...

- Sajnálom, csak mákos van.

- Na jó, akkor kérek egyet...

2.

- Parancsoljon uram, egy finom kóstoló. Báránypörkölt.

- Csak ennyit adnak?

3.

- Elnézést uram, ön már kapott kóstolót.

- De még éhes vagyok. Nem lehet kérni még?

4.

- Elfogyott a csirkepörkölt, és a köret is, sajnáljuk. 3 órakor újra tartunk kóstolást.

- Megkaphatom a maradék szaftot, egy kis kenyérrel?

SZÁÁÁNALMAAAAAS!!!!

Ezek NEM nélkülözők. Nem éhező emberek a Blahán. Mezei átlagos magyarok. Akik ölik egymást a pici adag kóstolóért. Picike adag. Kóstoló. Nyilván nem arra szolgál, hogy belakjon vele az ember. A fesztivál keretein belül, a támogatók termékeit lehet kóstolni. Falatkák.

Tolongás, kiabálás, anyázás. Kő kemény harc, egy falatka kajárét. Két kanálnyi mennyiség. :) szánalmas... Normál, átlagos magyarok. Mind! Külföldi túrista be se mert állni a sorba. Félt. :) Inkább megvette picit odébb pénzért. Már gondolkodtunk rajta, hogy egy darabka sütit bedobunk a tömegbe, és röhögve nézzük ahogy verekszenek érte... :)

De persze ez csak az átlag. Akadt 100 emberből 1-1, aki hálás volt, megköszönte, megkérdezte a receptet, stb. Akadt egy pár, aki értékelte a törődést, és az ételt. Tudom, hogy a 100-ból, csak ez az 1 a fontos, akinek örömet okoztunk, de ez akkor is lesúlytó. A nagy átlag magyar ilyenkor mutatkozik be... Állatok... mind...

De mi mindet mosolyogva, kedvesen szolgáltuk ki. Azokat is, akik szemenköptek volna, hogy csak "kóstoló" adagot adunk, ahelyett, hogy degeszre tömnénk, vagy ép nincs csak mákos rétes... ez egyébként a kedvencem... mármint hogy KÉRI! :)

ingyen mákos rétes - NEM szereti - nincs más fajta - najó... akkor mégis jó lesz...

NEM SZERETI!!!! DE INGYEN VAN! akkor mégis megeszi...

Csak gondolj bele. Megeszi azt amit NEM szeret, CSAK AZÉRT, mert ingyen van... UNDORÍTÓ!

Ezt nem most tapasztalom először... És fogom is még... Mert itt élek. Ennyi. :) Ergo arra fókuszálunk akik értékelik a munkámat. Ők minden területen kevesen vannak. De annál értékesebbek.

Ehavi célom, hogy az új szobát felavassam a barátaimmal, és az új oldalbordáikkal. :) Ez csak összejön. :)

Szerző: EASY

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr252235902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vukcica 2010.08.25. 11:21:10

Köszönjük szépen a finom ebédet és a találkozás élményét! :)
süti beállítások módosítása