Tycoons

2010.03.05. 16:27

Tegnap a skype-olás közepette Viktor elmerült egy régi nagy klasszikusban. Ezért gondoltam magamban is körbenézek, hogy mik is voltak az én nagy kedvenceim... :)

No igen... Ki ne emlékezne ezekre. Egész hadseregnyi "tycoon típusú" játék jött ki annó. Nagy divat volt. És lássuk be őszintén, nagyon jó kis játékok voltak. Az ember időről időre újra kedvet kap, hogy kicsit elmélyedjen egyik-másik szuper kis klasszikusban.

Nekem a Theme Hospital volt a kedvencem. Olyannyira, hogy miatta rúgtak ki a középiskolából is. (miattam, és nem a játék miatt... de rendesen függő lettem :) )

 

Nagy extrának számított, hogy SVGA módban is futott a játék. Rengeteg apró kis kütyü volt a játékban. Részletesen kidolgozott vicces betegségekkel kellett megküzdeni, és közben a kórház gazdaságos üzemeltetéséről sem feledkezhettünk meg. Egészen egyedi hangulatú játék volt. Azóta sem találkoztam hasonlóval. A következő kórház szimulátorig is több mint 1 évtizedet kellett várni. Ez volt a Hospital Tycoon. De ez már egy igazi komoly szimulátor volt. NYoma sem volt benne viccnek, vagy kellemes hangulatnak... :(

A tycoon-ok igazi őse, az egy és utánozhatatlan Transport Tycoon volt. Ez vitán felül áll. Hatalmas földrészeken átívelő szállítményozási feladatokat kellett kezelnünk. Minden elképzelhető eszközzel. Hajó, repülő, vonat, teherautó, személy, és árúszállítás gyaránt... épp csak a fényposta hiányzott a játékból... :)

 

 

Nagy siker volt a Zoo Tycoon, valamint a Roller Coaster Tycoon is. Ezek igazi mesevilágba repítették a játékost, és több kiadást is megértek. Sikerességük nem lehetett vita tárgya... Melyik gyerek ne szeretne SAJÁT vidámparkot vagy állatkertet építeni??? :)

 

Szerző: EASY

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr161811819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása