Tás

2011.10.23. 23:04

Ma hirtelen felindulásból engedtem egy kedves barátomnak, és elkísértem vadászni. Még sosem vadásztam. Sosem fogtam éles fegyvert, és nem sütöttem el. Illetve természetesen nem vettem el életét gerinces élőlénynek szándékosan. Hiszen pl szúnyogot már öltem... sokat... Nade TÁS-t... azt nem...

Tás ugyebár kacsát jelent "VUK"-ul. Tás vadászat volt ma. Nem is sejtettem, hogy ez így megy...

A madarak tulajdon képen "nevelt", azaz tenyésztett állatok. Nem igazi vadkacsák. (réce)

Megszokják, hogy hol kapnak enni, és az onnan nem messze lévő tónál tudnak ellenni egész nap, és inni. Amikor a populáció elér egy bizonyos megfelelő számot, akkor engedélyezik a vadászatot. Ilyenkor csoportok jelentkezhetnek, mely csoportok minden körülmények között bejegyzett vadász társaságok.

Egyeztetett időben, és szabályok mellett, az etetés felől, a szomjas kacsák a tó felé repülnek. Sokan. Tömegébe. Meglepően alacsonyan, és félelem nélkül. Pedig sok ember, és nagy durrogás várja őket. Mégis jönnek. Pedig tuti hallják a durrogást. Mert fülsüketítő hangja van egy sörétes puskának. Hát még 20-nak...

A kacsák persze nem vehették fel a versenyt. Hullani kezdtek. Hullottak. És még többen hullottak... A végére összesen 102-en.

Azonban meg kell említenem, hogy meglehetősen nagy tiszteletet tapasztaltam a vadászok részéről. Ez nem bohóckodás. Nem éretlen kamaszok rohangálnak paintball puskákkal, és lőnek mindenre ami repül... vagy mozog... Tisztelik a vadat. Ravatalozás, tiszteletadás, és búcsú van. Megköszönik a vadnak, hogy nekik adta az életét, és nem hagyják elveszni a tetemeket. Minden feldolgozásra kerül, majd szépen a tányérra. Előre meghatározott mennyiséget lőnek le. HA megvan, leállnak. A folyamatot persze élvezik, de nem okoznak felesleges kárt, vagy pusztulást. Csak amit a társaság szét tud osztani, fel tud dolgozni.

Különösen a ravatalozás, és a búcsú tetszett...

Na meg a kutyák. hihetetlenül feléledtek az igazi környezetükben, és munkájukban. Száguldoztak fel-le a lelőtt tásokkal a pofájukban. Kihozták vízből, és már mentek is az újért. Nagyon "elevenek" voltak... Tényleg élvezték a munkát.

Aztán megnézhettem egy szakszerű "fosztást", és pucolást, belezést. A mamám csinált még ilyesmit. ezek már kimentek a divatból...

Aztán jót lazultunk Tibinél... Fáradtnak érzem magam... nagyon... Még 1 hét... EGY

Szerző: EASY

2 komment

Címkék: kacsa vadászat tás

A bejegyzés trackback címe:

https://bakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr653325160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gusztika49 2011.10.25. 09:36:37

Csodás lehetett... de hol hagytad a fényképezőgéped???

EASY 2011.10.25. 10:33:20

@Gusztika49: fotóztam természetesen. De mivel nem én szerepelek rajtuk, így nem teszem fel engedély nélkül...
süti beállítások módosítása