VIGYÁZAT! Átverés!

2010.03.25. 20:53

Nem minden hangos, ami annak látszik!

Beleástam magam a témába rendesen. És csalódnom kellett sajnos. Nagyon beleszerettem 1-2 technikába. Találtam 2 olyan berendezést, amit szívesen el tudnék képzelni az új tv állványomon. Gondosan kutattam a neten mindkét gép után, és MEGLEPŐ apróságra lettem figyelmes az alábbi hifi esetében...

Szép ugye?

Ez az új LG FB 163 U jelzésű mikro házimozis hifije. Nemcsak szép de nagyon okos is. 160 Watt (rms) teljesítmény mellé, full divx, éritő-vezérlős kezelőfelület, és megfelelő számu ki-be csatlakozási lehetőség társul.

Örök érvényű szabály, hogy a komoly hangteljesítmény első ránézésre (a márkanéven túl) elsősorban, a hangfalak súlyából következtethető. Vagyis egy valóban HANGOS hangfal, nem lehet pehely könnyű. A benne rejtőző anyag tömege miatt. Ha csak a mágnesre gondolunk, ami minden hagyományos hangszóró alapja, már fel kell hogy tűnjön, ha könnyű a hangfal. Ez bizony NEM volt könnyű... ki is tudtam próbálni, így meggyőződhettem róla, hogy a hangfalak oldalán lévő mély, igencsak jól teljesít.

Alapvetően mindenkit arra bíztatnék, hogy ne adja alább az alábbi márkáknál:

  • ONKYO
  • Marantz
  • Yamaha
  • Pioneer
  • Hamran Kardon
  • Lowe

Azonban nyilvánvaló, hogy a jelen gazdasági helyzetben kevesek dobálózhatnak olyan összegekkel, amibe egy ilyen berendezés kerül. Így jogos az érvelés, hogy keressünk olyan márkát, ahol még nem szálltak el teljesen, és valós értéket kapunk a nehezen összekuporgatott pénzünkért.

Így jött képbe az LG, és a majd később részletezésre kerülő Philips egy két típusa is. Most azonban lássuk, hogy mi okozta a csalódást a fenti dekoratív terméknél.

Addig kutattam mindenféle elérhető információ után a neten, amíg rábukkantam a magyar nyelvű technikai leírásra, és használati útmutatóra. Ez tovább erősítette bennem a hitet, hogy ez egy korrekt berendezés, egészen addig a pontig, amíg meg nem láttam a következő képet:

HA pár éve valaki azt mondja nekem, hogy igenis el fogok gondolkodni egy Philips termék vásárlásán, akkor tuti arcba-röhögöm. De ennyi idő alatt sok minden történik.

  • A Philips legnagyobb gyár egysége elköltözik Törökországból, és egy skandináv országba települ.
  • Új gyártási etikettet vezetnek be.
  • Új minőségi elvárásokat támasztanak az új szériákkal szemben.
  • Az egész márkát egy magasabb szintre kívánták emelni...

Sikerült nekik. Már tavaly érezhető volt ez a tendecia. Egyre másra hozták el a hifi show-k különböző díjait, a maguk kategóriájában. A 2010-es széria pedig már a felemelt minőségi elvárások szerint készült teljes egészében. De még mindig a megfizethető árkategóriában vannak.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr101868858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása