Hová tűnt "Május 8"?

2011.05.11. 15:59

Érdekes rejtvényt kaptam Tündétől szülinapomra pár hete. Egy aranyos képmontázst készített, amiben eddigi közös programjainkon készített képek voltak elhelyezve, dátumbélyegzővel együtt. A papír közepén lévő képkeret azonban üres volt, és csak egy dátum szerepelt rajta. "2011. május 8???"

Ha ez még nem lenne elég csigázó, apró "nyomokat" rejtett el a lakásban mindenhol. Pici polaroid képek a már említett kérdéssel a közepükön. kinyitva egy-egy információt tartalmaztak. 6 külön kis nyom szerte a lakásban...

1. reggel 6:00

2. "cím"

3. iratok + kocsikulcs

4. tele tank

5. vízhatlan cipő + "játszóruha"

6. váltóruha

Ezeken kívül semmit nem volt hajlandó elárulni. Sejtettem, hogy minden barátom tud róla szinte, csak én nem. De mindenki nagyon tisztességesen kussolt. mondjuk én se faggatóztam (sokat). :)

Nyilván tippeltem erre-arra, ahogy telt az idő. De semmi konkrét nem derült ki az információmorzsákból...

Aztán annyit kérdeztem csak Tündétől, hogy legalább azt mondja meg mit vegyek fel. Mégse mehetek úszógatyába a Himalájára... :) Először azt mondta, hogy "nem sajnálós, játszós ruha", aztán előtte egy nappal meg azt, hogy csomagoljak fürdőruhát is... Kész. Totál káosz... Mesteri félrevezetés.

Mint az 8-án kiderült, úszónadrág max az eső miatt kelhetett volna. De nem kellett.

Aggtelekre mentünk. A visszatérő olvasó nyilván tudja, hogy ez még tavalyi tétel, amit hoztam magammal tovább. Egy különleges barlangász túrára mentünk. Nelly, Zoli, anita, Tünde, és én. (mert valaki vezessen már oda-vissza) :)

Az eső nem kedvezett nekünk sajnos. A túra útvonala csak akkor látogatható, ha száraz az idő. Esőben sajna nem. Ez a spéci barlangi-sziklamászó túra ugyanis függőleges irányban közelíti meg az egyik nagy csarnokot. (Meteor) Így egyféle víznyelőként is működik. Ergo közölték velünk, hogy hiába autóztunk ennyit Bp-ről. Nagy volt az öröm... :(

Lepasszoltak minket egy mezei túracsoportnak, ami simán keresztülsétál a barlangon... A többiek nagyon le voltak törve. Sokat szervezkedtek, és dolgoztak ezért a programért, és most az eső elmossa...

Aztán a hosszú túra vezetője elmesélte, hogy a "Kossuth" túra most is mászható, és az nem ilyen sima gyaloglás. Tünde és Zoli agya ennél a pontnál ledobta szíjat... Eléggé kiakadtak, hogy így meg lettünk vezetve.

1. Semmilyen infót nem kaptak, hogy esőben nincs meteor túra

2. Az eredeti túravezetőnk azt mondta, hogy NINCS más alternatíva

Ez összességében eléggé elszomorító volt már. Így rögtön leszögezték, hogy panaszkodni fogunk hivatalosan is. Alig várták, hogy visszaérjünk, és hivatalosan is panaszkodhassunk. :)

Panaszkönyv - bejegyzés - elégedettség (szerűség)

Itt már csak nevettünk a dolgon, és tippelgettünk, hogy milyen kárpótlást kapunk majd a félresikerült napért. Az én tippem szerint semmit, de voltak optimistább jóslatok is...

Aztán kajába fojtottuk a bánatunkat. Ettünk egy jót. a helyi étteremben. Kicsit komikus volt a kiszolgálás, de itt már mindenen csak röhögtünk... Jó lett a hangulatunk... :)

Egyszóval ilyen felemás napunk lett a végén. Nem úgy sikerült, ahogy terveztük, de semmiképp nem mondható rossznak. hiszen a barlang így is meglehetősen szép látvány. Főleg a nagy csarnok... Na AZ aztán "hűha" a javából... :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr122895957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása