Hagymakrémleves

2010.03.23. 13:47

A következő receptet követtem:

Hozzávalók:

  • 5-6 fej közepes vöröshagyma,
  • 1-2 fej fokhagyma, (ebből sztem kevesebb kell, így elég erős lett)
  • 1,5 l húsleves (2 leveskockából),
  • 2 dl tejszín, (tejföl is jó helyette)
  • 1 kanál liszt, (kihagytam, igyekszünk nem enni fehér lisztet)
  • tárkony,
  • bors,
  • petrezselyem,
  • pirítós kenyér, (ezt is kihagytam, mert nem szeretem levesbe)
  • reszelt sajt

Elkészítés:

A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, és kevés olajon, víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ha kész, összeturmixoljuk, majd visszatöltjük a lábasba. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük majd felöntjük a húslevessel és a tejszínnel,ízesítjük a fűszerekkel, és egyet forralunk rajta. Megpirítjuk a kenyeret, rátesszük a forró levesre és megszórjukreszelt sajttal.

Fincsi lett. Idővel a hozzávalók pontos aránya is finomodik, és mégjobb lesz a végeredmény. :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr31862347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása