Hagymakrémleves
2010.03.23. 13:47
A következő receptet követtem:
Hozzávalók:
- 5-6 fej közepes vöröshagyma,
- 1-2 fej fokhagyma, (ebből sztem kevesebb kell, így elég erős lett)
- 1,5 l húsleves (2 leveskockából),
- 2 dl tejszín, (tejföl is jó helyette)
- 1 kanál liszt, (kihagytam, igyekszünk nem enni fehér lisztet)
- tárkony,
- bors,
- petrezselyem,
- pirítós kenyér, (ezt is kihagytam, mert nem szeretem levesbe)
- reszelt sajt
Elkészítés:
A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, és kevés olajon, víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ha kész, összeturmixoljuk, majd visszatöltjük a lábasba. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük majd felöntjük a húslevessel és a tejszínnel,ízesítjük a fűszerekkel, és egyet forralunk rajta. Megpirítjuk a kenyeret, rátesszük a forró levesre és megszórjukreszelt sajttal.
Fincsi lett. Idővel a hozzávalók pontos aránya is finomodik, és mégjobb lesz a végeredmény. :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.