Firefox 3.6

2010.03.17. 12:23

Avagy a személyes böngésző!

Tegnap este egy érdekes cikkre lettem figyelmes a neten. "Tegye okosabbá firefoxát ingyen. 100 %-ig személyes". Elkezdtem olvasni, és már nem volt megállás... :)

Az új 3.6-os firefox bizony messze felülmúlja az eddig általam megismert böngészőket. Olyan szinten személyre szabható, hogy az valami isteni. :)

Nem csak a "skin"-ek ről beszélek. Bár ezek is nagyon jók, de leginkább az új kiegészítő alkalmazások nyerték el a tetszésemet. Bemutatnék most egy párat ezek közül, hátha valakinek segíteni tudok a választásban.

1. FoxTab

Picit emlékeztet az Apple Mac böngészőjére...

Ahogy a képen is látszik ez egy firefox böngésző ablak. Egy gombnyomásra azonban előtűnik új lapfükön ez a böngésző felület, ahol számos beállítás közül választhatunk. Elmenthetjük kedvenc oldalainkat, megszabhatjuk, hogy milyen stílusban, és milyen SZÖGBEN lássuk a lapokat, és tökéletes 3D-ben pörgethetjük a felületet. Választhatunk, hogy milyen oldalakat szeretnénk itt látni: kedvenceink, aktuális nyitott oldalak, nemrég becsukott ablakok. De még a háttér színét is beállíthatjuk. Rendkívül egyszerű kezelés, garantáltan hasznos funkció. Fontos, hogy a kedvencek közé elmentett oldalakat nem tölti be előre, csak egy képet tárol róluk, így NEM lassítja a működést.

2. Personas

Tulajdonképpen ez egy böngészőre húzható skin. Mint a winamp-nál, vagy más programoknál. Nem változik a gombok és kezelőfelületek helye, azonban egy általunk kiválasztott háttér kerül mögé. Sok ezer felület között válogathatunk, és a kínálat folyamatosan bűvül... Bár "Bud Spencer & Terence Hill" témát eddig sajnos nem találtam. Ez természetesen nem akadály, hiszen csinálhatunk sajátot is. Majd beleásom magam a témába. :)

Canada mindenek felett! :)

3. Cool Previewer

Szintén hasznos böngésző funkció. Egy azonos ablakban nyit meg egy kattintással ÚJ lapfület, egy kiválasztott link-ről. Az egérkurzort a link fölé tartva megjelenik egy kis nagyító ikon. Erre klikkelve egy ablakon belüli külön kisablakban jeleníti meg azt az oldalt ahová a link mutat. Gyorsítja a böngészést, és munkát. Csökkenti a nyitott külön ablakok számát, így tisztább lesz a munkafelületünk. Hasznos. :)

Ez egy sima port.hu oldal, ahol egy filmes linkre klikkeltem.

4. FoxReminder

Ahogy az elnevezésből is látszik, ez egy filofax szerű program. Naptár, határidőnapló, stb. Egyetlen kattintásal előjön egy naptár szerű kis ablak, és teendőket, emlékeztetőket rögzíthetünk. A program minden alkalommal figyelmeztetni fog, ha bekapcsoljuk, az aznapra rögzített eseményekre. Egyszerű, jól kezelhető, hasznos program.

Rengeteg ilyen kiegészítő között válogathatunk. Azonban fontos szem előtt tartani, hogy csak olyat telepítsünk a firefoxra, amit valóban használunk is, hiszen ha túlzásokba esünk akkor az lassíthatja a szoftver működését. Pár funkcionális programmal azonban nagyon megkönnyíthetjük a munkánkat.

Íme egy link, itt teljes képet kaphattok az elérhető programokról:

addons.mozilla.org/hu/firefox/

Sok sikert az újdonságokhoz... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://bakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr631846707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása