Portugál

2012.01.31. 11:02

Tegnap sikerült eljutni színházba. Céges karácsonyi ajándék volt egy színházjegy minden dolgozónak. (támogassuk a kútúrát... járok színházBAN)

A PORTUGÁL című darabot néztük meg. A film nálam már sok éve nagy sikert aratott. Ilyen szereposztás mellett mondjuk ez nem is csoda:

Pelsőczy Réka (Masni)
Szirtes Ági (Asszony)
Lengyel Ferenc (Retek)
Nagy Viktor (Bece)
Csuja Imre (Kocsmáros)
Kovács Zsolt (Pap)
Varga Zoltán (Sátán)

A film annyira magyar, amennyire csak lehet. Ez sokaknak nem jön be, így nekik eleve nem ajánlom. De szerencsére azok is sokan vannak, akiknek a "Csapd le csacsi", "Zimmer Feri", "Csinibaba", vagy épp az "Üvegtigris trilógia" bejött. Nekik kötelező mű.

Egy kocsmában zajlik az egész történet. Igazi lepukkant szoci közeg, igazi magyar karakterek. Kívül belül. egy isten háta mögötti kis falu (név szerint "Irács") Minden felborul egy "átutazó pesti" miatt...

Szarkasztikus, ősmagyar poénok. Élcelődés, kőbunkók, kőrészegek, falu esze és bikája. Van minden... :)

A színdarab máshogy ér véget mint a film. Feltűnik benne Bitner, aki a filmben nem látható, csak szó esik róla többször is. A vége is egészen más... De így is vicces... :) "ahogy a cipész mondaná: így se rossz" :)

Nagyon jól szórakoztam. Nagy színészek, nagy alakítások. Csuja pedig egy isten. De ezt eddig is tudtuk.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr54022115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása