Elégedettnek lenni...

2010.03.03. 09:24

 

Én már 3 évesen a nyugdíjas éveimet terveztem.

Sokan kinevettek már akkor is ezért (is) De így ennek köszönhetően mostanra azt hiszem határozott elképzelésem alakult ki erről a majdani időszakról (legalább erről) És hogyan is képzelem, hogy mi lesz velem tudathasadásom késői színterén?

Addigra minden bizonnyal elégedett is leszek megannyi dologgal (igen ez is egy pont a listán elégedettnek lenni, ami szintén ritka pillanatok egyike ismerjük el, persze valahogy előbb is szeretném majd átérezni mégis most ez a kép mi megjelenik előttem) és de szép is lesz mindez! :)

Akkora már nem küzdünk anyagi és földhöz ragadt dolgokkal, időnk is lesz és már oly mindegy is mindaz, ami most még naponta foglalkoztat, úgy 80 évesen, fogatlanul elég, hogy mosolygunk egymásra

Elindulok hazafelé a vásárlásból, vagy a klubból és összeszedem útközben Vendelem, aki délután még magányosan, a közeli kiskocsmában málnás fröccsöket iszogatva (nagy sóhajok), vár rám (akkor is) aki érkezik és kora délután elért delírium közeli állapotában hazahúzom (persze morogva mégis oly nagy szeretettel) a likacsos, sárga atléta pólónál fogva. Majd párnák közé fekve telik a délután, míg este segítünk egymásnak emlékezni és bevenni a gyógyszereket. Később elvonulok a konyhába vacsorát főzni tűsarkúban, (vagy szoba mamuszban,ez már csak részletkérdés) és falatnyi tangácskában, (mert persze akkor is remekül állna mindez a pettyes otthonka alatt) És este lefekvés után, de még az asztmaspray előtt édesen a fülébe suttognám, hogy "Vendel bácsi, szerelmünk gyönyörű,még most is, mint egy esernyő és egy varrógép véletlen találkozása a boncasztalon" 

Sokat kérek én? Álomvilágom az elégedettségről alkotott képem is? Talán túl messzire tekint?

Ja kérem, igények azok vannak, voltak, lesznek is.

De addig is, míg idáig eljutok,(alig cirka 50 év) hát gyűjtöm az élményeket, (legalábbis igyekszem felismerni ami szembeköszönhet rám) a további pillanatokat melyek elégedettséggel tölthetnek el.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr201805062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EASY 2010.03.03. 09:46:12

túlcirádázott mondataid sorai között ott rejlik egy mélységesen őszinte életszeretet... ettől leszel különleges... ennyi... :)
süti beállítások módosítása