Retro - mert jó :)

2010.03.29. 21:33

Avagy: mesél majd az utókor... hogy kiről?

Dr. Bubóról! Kiről másról? :) Nemrég előástam a régi lemezeket, újraírható dvd-ket, hasonlókat. Kerestem valamit, de sajna az már nem lesz meg soha úgy fest. Ellenben semmilyen munka nem lehet hasztalan, így ez sem volt az. Megtaláltam Olyan fontos kincseket, mint a "Magyar Népmesék", és "Dr. Bubó - Kérem a következőt" című sorozatokat. Nem ismerek senkit aki nem mosolyodna el ezen címek hallatán. Örökbecsű remekek. Ezt nem is lehet vitatni. Utóbbit ajánlanám most a kedves olvasó figyelmébe...

"Én, az egyetem Boa konstrektora doktorrá fogadom Önt, Bubó Bubó!"

Urszula lankadatlan szerelmével kergeti az őrületbe Dr Bubót...

A többi szereplő is igen erős jellemrajzzal rendelkezik... Csőrmester, és a Küldönc

Lényeges szempont, hogy Romhányi József jegyzi a szövegek nagy részét, valamint Ternovszky Béla, és Nepp józsef rajzolták a kisfilmeket. Azt hiszem igazán nem szükséges bemutatnom a hazai animációs ipar félisteneit. Sok boldog gyermek-percet köszönhetünk nekik. Részemről a hihetetlen fantáziával megálldott szövegek viszik a prímet. Soha nem fogom ép ésszel felérni Romhányi sorait. Csodálatos szóvirágok (rom)halmaza... :)

A youtube-on, és más videó megosztó portálon számtalan epizódot tekinthetünk meg belőlük. Mindenkinek kellemes múlt idézést, és jó szórakozást!

Lábjegyzetben megjegyezném, hogy nekem bizony gyerekkoromban Dr Bubós fali tapétám volt a szobámba... Utólag is Köszönöm Édesanyám! :) Ez egy nagyon vidám emlék... :)

Szerző: EASY

Szólj hozzá!

Címkék: dr bubó

A bejegyzés trackback címe:

https://bakancslista.blog.hu/api/trackback/id/tr891879223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása